Kinderyoga

Regelmatig wordt aan mij de vraag gesteld wat het verschil is tussen een les kinderyoga en een yogales voor volwassenen. Bij kinderyoga wordt er vaak rondom een bepaald thema gewerkt. Denk daarbij aan de seizoenen, dieren, vriendschap enz. De lessen zijn speels, ontspanning en inspanning worden afgewisseld. Natuurlijk leren de kinderen tijdens elke les een aantal yogahoudingen, maar ook ademhalingsoefeningen, mindfulnessoefeningen, massages, visualisatie en creatieve opdrachten komen aan bod.

De lessen kinderyoga geef ik op vrijdagmiddag op de locatie aan Heuvelstraat 5 in Dongen. Kijk voor meer informatie ook op het lesrooster.

Scholen

Tijdens de lessen kinderyoga leren de kinderen zich beter te ontspannen als ze bijvoorbeeld zenuwachtig zijn voor een toets. Ook leren ze de aandacht op zichzelf te houden in plaats van bezig te zijn met een ander. Het kan het zelfvertrouwen en de concentratie vergroten.  De lessen kinderyoga kunnen gegeven worden in de speelzaal of gymzaal. Voor scholen kan ik een passend programma maken. Neem vrijblijvend contact met me op om de mogelijkheden voor lessen kinderyoga op uw school te bespreken.